Liikennevirasto avasi maailman moderneimman rautatiealan oppimiskeskuksen Kouvolaan

Maailman uudenaikaisimmat puitteet rautatiealan opiskeluun löytyvät nykyään Kouvolasta. Siellä avattiin 10.10.2017 Liikenneviraston Ratatekninen oppimiskeskus, josta löytyy ulkorata-alue sekä kaksi hallia täynnä rautatietekniikkaa ja raiteita.

Ratatekninen oppimiskeskus on tulevaisuudessa se paikka, johon ratapuolen asiantuntijat kokoontuvat osoittamaan ammattitaitonsa ja oppimaan lisää. Oppimiskeskuksesta löytyy vaihteiden lisäksi muun muassa hitsaustilat, asetinlaitteita ja satoja metrejä raiteita. Keskuksen pihalla on myös sähköradan ja tasoristeyksen korjausalueet.

Aikaisemmin Suomessa ei ole ollut paikkaa, joka olisi tarjonnut puitteet esimerkiksi rautatievaihteiden kunnossapidon harjoitteluun. Vaikka kyseessä on Suomen ensimmäinen ratatekninen oppimiskeskus, ei se häpeä edes kansainvälisessä vertailussa.

”Kävimme hakemassa mallia esimerkiksi Ruotsista, Englannista ja Japanista. Lopputuloksena on maailman modernein rautatiealan oppimiskeskus”, sanoo keskuksen suunnitteluun vahvasti osallistunut Liikenneviraston tekniikka- ja ympäristöosaston johtaja Markku Nummelin.

Turvallisuutta ja ammattitaitoa kehitetään yhteistyössä

Ratatekninen oppimiskeskus tulee olemaan koko rautatiealan käytettävissä. Muun muassa eri koulutuslaitokset ja yritykset voivat järjestää siellä koulutuksia.

”Yhteistyö on kestävin tie edistää työturvallisuutta. Tervetuloa järjestämään koulutuksia Kouvolaan! Tehdään yhdessä rautatiealasta entistäkin turvallisempi”, sanoo Ratateknisen oppimiskeskuksen rehtori Miia Asikainen.

Lisätietoa

Ratateknisen oppimiskeskuksen toiminnanjohtaja, rehtori
Miia Asikainen,
puh. 029 534 3815
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi